Partners

Airbus Defence and Space Netherlands B.V.

Airbus Defence and Space Netherlands B.V. is de grootste ruimtevaartonderneming van Nederland en heeft de afgelopen 30 jaar intensief deelgenomen aan grootschalige, internationale ruimtevaartprojecten.

Het bedrijf komt voort uit de Fokkergroep, is sinds 1995 zelfstandig en heeft 300 medewerkers. Airbus Defence and Space Netherlands B.V. ontwerpt, ontwikkelt en test subsystemen voor satellieten en lanceervoertuigen, en ondersteunt industrie en wetenschap bij bijvoorbeeld microzwaartekracht onderzoek. Airbus Defence and Space Netherlands B.V. is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van zonnepanelen in Europa.

Voor satellieten worden tevens belangrijke subsystemen geleverd voor bijvoorbeeld standregeling, simulatie, dragende delen, warmtehuishouding en waarneming vanuit de ruimte. Dat laatste betreft dan wetenschappelijke instrumenten voor onder andere atmosfeeronderzoek.

Het ruimtevaartbedrijf beschikt over moderne cleanroomfaciliteiten, waar de zonnepanelen en de andere satelliet-(sub)systemen worden getest en afgebouwd.

Airbus Defence and Space Netherlands B.V. is nauw betrokken bij de ontwikkeling van onderdelen voor de Europese draagraket Ariane 5. Wat betreft de toekomstige, herbruikbare lanceerders, participeert Airbus Defence and Space Netherlands B.V. in de ontwikkeling van (hete metalen) stuurvlakken en thermische protectie-systemen.

Airbus Defence and Space Netherlands B.V. was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van de European Robotic Arm, een 11-meter lange intelligente robotarm voor gebruik op het Russische segment van het International Space Station. era wordt in 2007 gelanceerd met een Proton-raket.

Door de vooraanstaande rol bij de ontwikkeling van era, beschikt het bedrijf over hoogwaardige expertise op het gebied van robottechnologie. Airbus Defence and Space Netherlands B.V. heeft kennis van simulatie, man-machine-interactie, integratie van subsystemen, mechanische en elektrotechnische interfaces en sensoren.

Airbus Defence and Space Netherlands B.V.
Mendelweg 30
2333 CS LEIDEN

P.O. Box 32070
2303 DB LEIDEN www.airbusDS.nl

Telefoon:  + 31 71 524 50 00

Fax: +31 71 524 59 99

E-mail: info@airbusDS.nl